сряда, 5 октомври 2011 г.

Обецветяване на боядисана коса - вече безвредно!

DeColor time

Цветова корекция без стрес и увреждане за вашата коса

Система за отстраняване цвета от трайно боядисана коса
(Редуктор,Активатор и Окислител)

Продуктът представлява система за пълно отстраняване от косата на Трайна оксидационна боя за коса. Авангардна формула, съдържаща специален кондиционер, позволява пълно отстраняване на цвета от косата, боядисана с трайна боя за коса, като запазва естествения пигмент на косъма.Състои се от три части – Редуктор, Активатор и 3% Окислител.

  • Как Работи Decolor Time?
При окислителните бои цветът се образува от множество малки молекули, които се свързват помежду си под действие на окислителя и образуват гигантски цветни молекули, формиращи окончателния цвят. Тази реакция наречена окисление, протича вътре в косъма и когато приключи, цветните молекули стават твърде големи и се хващат като в капан между кератиновите плочки на косъма. Ето защо този тип бои се наричат трайни.
Този обезцветяващ продукт е напълно различен и като механизъм на действие и като резултат от традиционно ползваните за деколорация продукти от типа на супри, осветляващи емулсии, гелове и олио. Изброените по-горе продукти имат окислително действие. Те окисляват багрилата и ги разрушават като по този начин премахват цвета. За съжаление този тип продукти едновременно с това окисляват и повреждат косъма в различна степен и дразнят скалпа, а самото отстраняване на цвета не винаги е пълно.
За разлика от тези продукти Decolor Time няма окислително действие. Той е с редукционно действие и съдържа активирани редуциращи молекули. Те разрушават големите цветни молекули до по-малки, в резултат на което те не се задържат вече между кератиновите плочки и могат да бъдат отмити.
  • Предимства:
Предимствата на този метод са следните:
-         Действително може да се отстрани напълно оцветяването от боядисвана коса (за разлика от окислителните продукти);
-         Методът е щадящ – на практика не уврежда нито косъма, нито реалните пигменти в него (за разлика от окислителните продукти) и няма проблем продуктът да се използва многократно в един ден или за кратък период от време;
-         По-горе казаното прави продуктът идеален за експерименти с промяна цвета на косата;
-         Подходящ е за възстановяване на натуралния цвят на косата;
-         Във формулата има интегриран кондиционер за грижа на косъма, който прави вашата коса мека, жива и блестяща;