събота, 21 април 2012 г.

Ново в магазина: Forest Pharmacy за чиста младежка кожа


Нова българска серия от Розаимпекс за младежка кожа
Серията включва:

Почистващ лосион тоник
Почистващият лосион- тоник не само завършва процеса по почистване на мазната  и склонна към акне кожа, но и обезпечава трайна защита против образуването на пъпки. Ефективно и нежно премахва грима и излишното омазняване, почиствайки кожата до дълбочината на порите. Лечебният Екстракт от Чаено дърво е един от най- силните антисептици - унищожава кожните бактерии и има оздравителен ефект върху кожата. Екстрактът от Водна лилия нормализира дейността на мастните жлези и ограничава появата на нови пъпки.
Употреба: Нанесете на памучен тампон и обтрийте на почистената с гел кожа на лицето и шията. Да се използва ежедневно сутрин и вечер.
Гел за измиване против акне
Подхранващ за мазна и склонна към акне кожа, не съдържа сапун. За утринна и вечерна грижа за кожата, както и превенция против акне. Съдържа чистотел за ефективно почистване.
Употреба: Нанесете гела на влажна кожа и масажирайте до получаване на пяна. Изплакнете обилно с топла вода.
Интензивен гел против акне
Екстремни мерки против възпалените участъци на лицето. Интезивен гел против черни точки и пъпки. Изсушава възпалението и го намалява като прави кожата по-чиста. Екстрактът от Чаено дърво възстановява наранените участъци и премахва възпалението. Дерматологично тестван продукт!
Употреба: Нанесете на почистена кожа на лицето, върху проблемния участък. Да се употребява сутрин и вечер до пълното заличаване на проблема.

петък, 20 април 2012 г.

Депилация у дома


За да помогнем на клиентите ни в Студентски град, както и на всички, които не са открили подходящия за тялото си метод на депилация, описваме основните начини за депилиране в домашни условия.

Видове и предназначение

Депиращ крем или пяна. Изборът е според личните предпочитания за нанасяне на продукта. Действа като безболезнено разрушава структурата на косъма до самата му основа, без да дразни кожата. Съдържанието се нанася на плътен, равномерен слой с помощта на шпатула по посока на растежа на косъма и се изчаква според предписанията на опаковката. Времето за действие зависи от дебелината на косъма. С шпатулата отстранете крема в посока, обратна на растежа на косъма. Измивате кожата обилно с хладка вода без сапун. За успокояване на кожата нанесете продукт за след депилиране.
За различните части от тялото има различни депилатоарни кремове /за цяло тяло, интимни зони,  лице, подмишници/.

Течна кола маска. Натурален продукт.Основната съставка е захар. Премахва нежеланото окосмяване от корена. Предлага се в подходящ флакон, който се загрява или охлажда чрез вода до тепературата на тялото. Малка част от съдържанието се нанася с шпатула на желаното място. Залепя се приложената лента и се притиска леко. След това издърпвате с рязко движение лентата по посока обратна на растежа на косъма. Една лента се използва многократно.

Студена кола маска. Натурален продукт. Основната съставка е захар.  Премахва нежеланото окосмяване от корена. Маската се поставя за малко на студено, отрязва се с ножица необходимото парче. Оформя се топче, което се мачка с пръсти до получаване на златиста лепкава маса. Разстила се върху кожата, като притискате. Издърпва се рязко в посока обратна на растежа на косъма. Маската подхранва кожата и я прави по-мека и по-чиста. Не предизвиква кожни дразнения или алергии.

Топла кола маска. Приготвя се от колофон и други екологично чисти продукти. Премахва космите заедно с корена, което осигурява дълготрайност на ефекта. Маската се загрява на котлон или на водна баня до пълното и разтопяване. Изчаква се да изстине до температура, поносима за тялото. Нанася се на ивици с помощта на шпатула. След застиване с едно енергично движение издърпайте маската по посока обратна на растежа на косъма. Остатъците от маската се почистват със спирт. След това нанесете подходящ крем за след депилация или зехтин.

Ленти за депилация . Изборът на марки е доста голям. Всяка марка предлага ленти за тяло, за лице и интимни зони. Лентите са бърз, лесен и удобен метод за премахване на нежеланото окосмяване. Ефикасни дори за къси косъмчета. Осигуряват дълготраен ефект и оставят кожата мека и гладка. Лентата се задържа между дланите, разделят се бавно двете ленти за да се разпредели равномерно съдържанието. Поставя се и се притиска в посока на растежа на косъма. Веднага се дърпа в посока обратна на растежа на космите. След депилация се изпозват приложените кърпички, които почистват бързо и лесно остатъците от восъка и оставят кожата гладка и нежна.

Електрически уред за епилация в домашни условия. Тези уреди са специални нагреватели за кола маска. Пълнителите са снабдени с капаче рол-он за по-лесно нанасяне на тънък слой. Отделно се продават пълнители с различни аромати, както и резервни ленти. Практичен и безопасен, ел.уред е подходящ за цялото тяло и за всички типове кожа.

Депилация за мъже. Депилиращите мъжки продукти се различават от дамските единственно с това ,че съставките които разрушават косъма са по-силно активни за да могат да се преборят с твърдите и по-дълги косми на краката, ръцете, рамената и подмишниците.


Текстилни ленти за депилация. Продават се и само ленти за депилация в различни опаковки, цената им е ниска и определено е удобство, вместо да се ползват едни и същи ленти многократно.

Крем за след депилация. Това е продукт, който за съжаление доста често се пропуска. Цената му не е висока, а ползата от него е хидратирана и успокоена кожа, в някои продукти има съставки, забавящи растежа на косъма. След депилиране (с крем или пяна) или епилиране (с ленти или електрически уред), корените на косъма се освобождават и активните компоненти могат лесно да проникнат в тях, като повлияват на метаболизма на растежа на косъма.

Важно е преди да пръстъпим към употребата на който и да е от тези продукти, да не забравяме да направим минимум 24 часов тест за чувствителност. Нанася се малка част от продукта върху вътрешната част на ръката, след престой от 10 минути се изплаква и ако след 24 часа не се появи зачервяване може да  го използвате.

 Задължително четете упътването за продукта, който сте избрали. Различните марки предписват различно време за престой върху кожата. Бъдете внимателни, това, че сте ползвали някога депилиращ крем не означава, че знаете всичко за депилацията.

Описаните продуктити се продават в магазина ни.
 Нямаме претенция за абсолютна изчерпателност по темата.
Може да разчитате на съвет от консултантите ни на място.

вторник, 17 април 2012 г.

Здраве акне стоп

Серията продукти Здраве акне стоп предлага комплексна грижа против акне в четири стъпки

Стъпка 1

Гел за измиване на лице
с цинк РСА, салицилова киселина и млечна киселина
Предназначение:
За ежедневно почистване на чувствителна, мазна и склонна към акне кожа
Действие:
  • Почиства и отпушва порите в дълбочина
  • Премахва излишния себум, без да изсушава
  • Потиска секрецията на себума
  • Матиращ ефект, без лъщяща кожа
  • Антисептично действие
Продукта не съдържа сапун, а специални меки пенители. Клинично тестван.
Начин на употреба: Сутрин и вечер нанесете върху влажно лице малко количество от гела и с кръгообразни движения разпенете. Избягвайте зоната около очите. Изплакнете с хладка вода. Продължете с почистващия лосион Здраве Форте.
БЕЗ АЛЕРГЕНИ / БЕЗ ПАРАБЕНИ
Стъпка 2
Лосион за почистване на лице с цинк РСА и салицилова киселина

Предназначение:
За ежедневно почистване на чувствителна, мазна, склонна към акне и бактериални инфекции кожа. Уникалната комбинация от цинк PCA , салицилова киселина и себорегулиращ агент осигурява атибактериално действие и успокоява раздразненията. Почиства и освежава кожата на лицето, премахва себума и трайно елиминира замърсяванията, стяга порите и предотвратява повторното им запушване. Редовната употреба на лосион Здраве АКНЕ СТОП възпрепятства прекомерната себумна секреция като по този начин осигурява нормално функциониране на мастните жлези и предпазва от възпаления.Не изсушава кожата.
Основа за нанасяне на крем-гел Здраве АКНЕ СТОП.
Действие:
·         Предпазва от акне, обриви и възпаления
·         Предотвратява появата на пъпки
·         Потиска развитието на комедони /черни точки/
·         Намалява значително свръхомазняването на кожатабез да я изсушава
Начин на употреба: Нанасяйте лосион ЗДРАВЕ АКНЕ СТОП с помощта на памучен тампон върху цялото лице, гръб и деколте два пъти дневно. Избягвайте околоочния контур. За цялостна грижа против възпаления, след почистване на засегнатите участъци, нанасете дневен крем-гел Здраве AКНЕ СТОП .
БЕЗ АЛЕРГЕНИ / БЕЗ ПАРАБЕНИ
Стъпка 3
Дневен крем-гел с цинк РСА и Evermat


Предназначение:
Активният крем-гел Здрве АКНЕ СТОП е разработен за проблемна кожа със специфични потребности - мазна, склонна към комедони и акне. Активните съставки ZnPCAиEVERMAT ограничават мастната секреция, облекчават възпалителните процеси и стягат порите. При ежедневна употреба кожата става свежа, матирана и с равномерен тен. Крем-гел Здрве АКНЕ СТОП е подходящ както за интензивна защита при склонна към обилно производство на себум кожа, така и за профилактика и защита на здравата дерма.
Действие:
  • успокоява възпаленията и потиска развитието на нови
  • антисептичен и антибактериален ефект
  • тонира кожата и регулира производството на  себум
Действие на активните съставки:
Ø      EVERMAT™ - Ограничава мастната секреция, тонира кожата и свива порите
Ø      ZnРСА - Физиологичен себумрегулатор. Ограничава действието на ензима 5α-редуктаза. Матира кожата и свива порите.
Начин на употреба: Нанасяйте крем-гела два пъти на ден върху добре почистена и подсушена кожа на лицето (гръб, деколте) след предварително измиване с гел за лице Здраве АКНЕ СТОП и/или предварително почистена кожа с лосион за лице Здраве АКНЕ СТОП.
БЕЗ АЛЕРГЕНИ / БЕЗ ПАРАБЕНИ
Стъпка 4
Локален гел против акне с цинк РСА, Алое вера и Evermat

Предназначение:
За локално прилагане върху засегнати от акне участъци, но може да бъде използван и за третиране на по-големи участъци от кожата.
Действие:
  •    бързо успокоява възпаленията на кожата предизвикани от акне
  •    помага ефективно в борбата със съществуващите пъпки
  •    предотвратява появата на нови кожни възпаления.
Начин на употреба: Нанасяйте локално върху зони засегнати от възпалителни процеси. Използвайте толкова често, колкото е необходимо. Може да се прилага и като препарат за третиране на големи участъци, както и за цялото лице
БЕЗ АЛЕРГЕНИ / БЕЗ ПАРАБЕНИ