сряда, 15 юни 2011 г.

Ампули за коса и начин за приложение


Ампули за коса

Първо описах видовете ампули за коса, които продаваме в магазините ни и тогава реших да обобщя. Всички знаем за ампулите, но кога да ги ползваме, кой вид да изберем, колко често да нанасяме? Оказва се, че въпросът е деликатен. Изборът е доста голям, предназначението е трудно различимо и направо си е объркващо...

Най-лесният вариант е да се доверите на опита ни и просто да кажете от какво имате нужда. Така веднага ще получите нужната помощ и проблемът ще е решен лесно. Но не всеки е близо до нас, именно за това описах предназначенията и съдържанията на ампулите, които предлагаме. Надявам се така по-лесно да определите нуждите на косата си и да я накарате да заблести така, че след вас да казват „УАУ”.
Казано накратко – ампулите ни помагат да преобразим изтощената, слабата, третираната коса, както и при косопад, все неща познати до болка.
Коя ампула да избера и как да я ползвам за да постигна желаните резултати?...

Отново мога да споделя – елате при нас и ще намерим заедно доброто решение. За тези, които са далеч от нас или имат време да намерят своето решение, предлагам дълъг списък, който се надявам да помогне в избора и да изясни конкретните ползи на всяка ампула за коса.




Ампули за коса Parisienne Италия

Ампули с плацента 
Активните вещества на екстракта от плацента и провитамин В5 възвръщат жизнеността на изтощената и чуплива коса чрез стимулиране на кръвообръщението, подхранването на кожата и корена на косъма. Предотвратява косопад, гарантира мекота и еластичност на косъма.

Ампули с плацента и сяра
Екстрактът от плацента възвръща жизнеността на изтощената и третирана коса чрез стимулиране на кръвообръщението и подхранване на кожата и корена на косъма. Сярата подпомага способността на кожата за секреция на хидролипиди, които са изключително важни за предотвратяване чупливостта на косата, също така е ефикасна в борбата против пърхот.

Ампули с екстрат от женшен
Корените от женшен са един универсален продукт, широко използван в източната медицина. Екстрактът от китайската билка съдържа специфични гликозиди, витамини от група В, витамин С и аминокиселини. Ампулата има възстановяващ ефект, предотвратява косопад  и прави косата ви отново жизнена и красива.


Ампули с Пантенол
Ампулите с пантенол са чудесно средство за третиране на изтощени и чупливи коси, както и при косопад. Благодарение на укрепващата функция на пантенола, косата става по-еластична и обемна.

Ампули с ленено семе
Всяка ампула съдържа екстрат от ленено семе, което е перфектно за третиране на изсушени коси. Благодарение на него изсушените и третирани с бои и препарати коси възвръщат своята жизненост, блясък, мекота и естествен обем. Употребата на ампулата предотвратява косопад и прави косата по-еластична и устойчива на атмосферните влияния.

Ампули с пчелно млечице
Пчелното “кралско” желе е секрет, който се отделя от пчелните жлези. Продуктът е богат на витамини В1, В2 и В6. Благодарение на специфичните си съставки възстановява всички активни вещества, необходими за здравата коса.Подходящ е за третиране на слаби и изтощени коси. Помага за връщането на естествената красота и плътност на косата. Придава мекота и косата е лесна за оформяне още след първото третиране.

Ампули с костен мозък
За изтощена и третирана коса. Ампулата съдържа костен мозък извлечен от соя. Това е естествен природен материал с подчертано реструктуриращо, защитно, биостимулиращо и хидратиращо действие. Предпазва косата от въздействието на вредните външни фактори и възвръща жизнеността и. Изключително ефективен при цъфтящи краища на косата. Растителния костен мозък придава на косата мекота, блясък и здравина.

Ампули за коса с коприва и провитамин В
Специален състав, създаден за борба с образуване на прекомерно количество мастен секрет, причиняващ косопад. Благодарение на копривата и провитамин В се възстановява физиологичната форма на скалпа. Екстратът лекува мазни коси склонни към опадане. Прави косата по-плътна и лесна за разресване.

Начин на употреба:
Нанесете съдържанието на една ампула върху измита и леко влажна коса, масажирайте енергично с върховете на пръстите до пълното абсорбиране на продукта. Разрешете и изсушете. Не се изплаква.

Ампули DEA  4 в 1- плацента, пантенол, коприва и колаген
Предпазват от косопад. Активните частици на екстракта от плацента осигуряват ефективно стимулиране кръвообръщението на главата. Възстановяват биохимичния баланс, благодарение наличието на провитамин В, коприва и колаген. Плацентата гарантира естествена мекота, жизненост и лесно оформяне на косата още след първата ампула. Благодарение на действието в дълбочина, косата придобива по-голяма еластичност и обем. Изключително ефикасни за третиране на изтощени и склонни към опадане коси.

Начин на употреба за всички изброени ампули:
Нанесете съдържанието на една ампула върху измита и леко влажна коса, масажирайте енергично с върховете на пръстите до пълното абсорбиране на продукта. Разрешете и изсушете. Не се изплаква.


Ампули за коса Биофарма Италия


Ампули Пантесалмина
Козметичен преструктуриращ препарат, обогатен с пантенол. За изтощени, слаби, третирани, без блясък, обем и жизненост коси. Течността се нанася по цялата дължина на косата и се прави продължителна фрикция за постигане на максимална хидратация. За възстановяване се препоръчва по една ампула през ден за един месец и след това два пъти седмично още месец. Тази схема ще възстанови и най-изтощената коса. За защита на косата от химическа агресия поставете половината ампула в препарата за къдрене или в боята преди обработка на косата. Другата половина поставете върху вече боядисаната и измита коса и ще възстановите нейната жизненост. Не се изплаква.

Ампули Пантесалмина +
За екстремно възстановяване и хидратиране на силно увредени, слаби, третирани, без блясък, обем и жизненост коси. С високо съдържание на минерали, пантенол, кератин и аминокиселини. Специално създадени да възвърнат силата и жизнеността на крайно изтощената коса, като дълбоко я хидратират и подхранват. Придават блясък на косата, правят я копринено мека и гладка на допир непосредствено след първите приложения. Начина на употреба е като на Пантесалмина.


Ампули Ербекрин
Енергизираща ампула против косопад с лечебни растителни екстракти.
Биологичен препарат на растителна основа, съдържащ всички най-ефикасни растителни екстракти за профилактика и премахване на косопад. Редовното използване на ампулата намалява постепенно косопада и оптимизира жизнените функции на луковицата на косъма и прилежащата и среда. В определени случаи постепенно се стига до частичен нов растеж на косата. Ампулата е ефикасно средство за подтискане образуването на пърхот и прекомерна мастна секреция на скалпа. За ефективността на ампулата се препоръчва използването на 2-3 ампули седмично в продължение на месец, а след това по една ампула седмично. Без изплакване.


Ампули Алтеин – с течни кристали
Иновативен продукт на базата на силиконови полимери с висока способност да изглаждат, разплитат и защитават косата, като и придават нова жизненост и блясък.
Невидимият и много тънък влагонепроницаем филм запазва формата на косите. Премахва триенето между тях и ги прави лесни за разресване, гладки на пипане, като едновременно предпазва от заплитане, предотвратява наелектризиринето на косата и образуването на двойни връхчета. Здравината и еластичността на косата значително се увеличава, като се запазва нейната естествена лекота. Ампулата придава на косата много приятен и кадифен ефект без да я омазнява и отежнява.


Ампули Урти Комплекс – против косопад
Съдържанието на ампулата е на базата на растителни екстракти. Специално разработена формула за предотвратяване и спиране на тежки форми на локален и дифузен косопад. При тежки форми на косопад се прилага през ден върху суха коса – препоръчително е сутрин. При леки форми се използва два пъти седмично. За профилактика и тонизиране на косата се апликира един път седмично. Не се изплаква.

Ампули Папа Риале
Ампулата е с пчелно млечице и екстракт от жен-шен. Съдържанието представлява активатор на косъма с изключителните хранителни свойства на пчелното млечице и тонизиращите и антиоксидантни свойства на жен-шена. Ревитализиращият и възстановяващ ефект е видим още след първите апликации. Косите, освен лъскав и здрав вид, придобиват видима сила и жизненост. Продължителната употреба осигурява идеалното физиологично равновесие на косъма, които е отлично подхранен и с активни жизнени функции. Не се изплаква.

Ампули Мидоло
За третиране на слаби и изтощени коси с гликолов фито-екстракт от мидоло и витамини. Преструктуриращите свойства на мидоло, обединени с възстановяващото действие на витаминния комплекс, съдържащ се във формулата, действат в дълбочина за подсилване на слабите, безжизнени и изтощени от неблагоприятните условия коси. Първоначалната употреба на две ампули седмично в продължение на месец и след това една ампула седмично е в състояние да заздрави структурата на косъма и да стимулира функциите на луковицата на косъма. След употреба на ампулата косата придобива жизненост, сила и здрав вид. Не се изплаква.

Начин на употреба:
Ампулите се нанасят на измита, подсушена коса – директно върху скалпа. Масажира се деликатно до пълното попиване. Не се изплаква.

                                     Ампули с Кератин, Течни кристали и Пантенол
За възстановяване на изтощена и силно пореста коса. Течните кристали придават блясък и ефирност на косата. Кератинът стимулира жизнените функции на косъма, прави го по-здрав и жизнен. Пантенолът възвръща естествената еластичност на третираната коса. С подхранващо действие. Предпазва от образуването на сухи краища и двойни връхчета. За максимален възстановителен ефект е препоръчително използването на 2 ампули седмично в продължение на 1-2 месеца.

Начин на употреба:
На измита и подсушена коса нанесете съдържанието на ампулата по цялата дължина на косата, като обръщате особено внимание на краищата. Оставете добре да попие. Не се изплаква. Може да пристъпите към оформяне на прическата. За максимален ефект преди нанасянето използвайте Шампоана с течни кристали и Маската с течни кристали от серията Bio Oil.
                     
                        Ампули с Протеини от Коприна, Течни кристали и Ленено семе

За подхранване и възстановяване структурата на третирани и безжизнени коси. Протеините от Коприна и Пантенолът възстановяват нарушената структура на изтощената коса, като я подхранват и укрепват в дълбочина. Течните кристали създават копринено нежен филм, придават блясък и ефирност на косите, като ги правят лесни за разресване и гладки при допир. Маслото от ленено семе подхранва и тонизира косата и я предпазва от образуването на двойни връхчета.

Начин на употреба:
На измита и подсушена коса нанесете съдържанието на ампулата по цялата дължина на косата, като обръщате особено внимание на краищата. Оставете да попие добре. Не се изплаква. Стилизирайте както желаете. За максимален ефект преди нанасянето използвайте Шампоана с течни кристали и Маската с течни кристали от серията Bio Oil.

                   Ампули за коса Линеа Био

                            Ампули против косопад
Специално разработена формула за спиране на косопад. Съдържа коктейл от растителни екстракти – екстракт от арника, ментол и мащерка, които въздействат върху скалпа и заздравяват корена на косъма. Съдържа пантенол, който предотвратява ранното застаряване на косъма и намалява косопада.

Начин на употреба:
Нанесете върху измита и подсушена коса, масажирайте за 2-3 минути. Не изплаквайте. Интензивно третиране: по 3 ампули на седмица за 2 седмици. Поддържащо третиране: по 1 ампула на седмица за 6 седмици.


                                   Ампули с ленено семе

За подхранване и блясък с микрокристали и олио от ленено семе. Още с първата употреба косата става по-гладка и еластична и придобива изключителен блясък. Екстрактите от ленено семе придават компактност на кутикулата на косъма и имат силно възстановяващо действие. Косата е по-жива и по-красива от всякога.

Начин на употреба:
Нанесете съдържанието на една ампула върху подсушена с кърпа коса, разрешете внимателно, оставете да подейства около 5 минути. След това изплакнете добре с хладка вода. Изсушете по желание.


                                 Ампули Мидоло

Възстановяваща ампула за много сухи, изтощени и слаби коси с биологичен екстрат – костен мозък от бамбук. Съдържа олигоелементи, хтидролизирани протеини и масло от памук, които подсилват връзката между кутикулата и кортекса. Биологичният екстрат от костен мозък от бамбук възстановява силата и еластичността, намалява късането на косата. Редовната употреба на ампулата води до пълното възстановяване на здравината и красотата на косъма.

Начин на употреба:
Нанесете равномерно върху влажна, измита коса, продължете с изсушаването. Без изплакване.

       Ампули преди боядисване на коса Olio Lenitivo

За да имате здрава и красива коса най-важен е скалпа. Този продукт е разработен специално, за да предпази скалпа и фибрите на косъма по време на боядисване.
Съдържа екстрат от лайка, житни протеини, екстрат от прополис.

Начин на употреба:
Преди боядисване: Нанесете директно върху скалпа преди да нанесете боята за коса. Не масажирайте. Не изплаквайте. Продължете с нанасянето на боята.
По време на боядисване: Смесете боята за коса и активатора в неметален съд, след което добавете една ампула от Olio Lenitivo. Разбъркайте добре докато се хомогенизира, продължете с боядисването.


Ампули SERI

Интензивно лечение на косопад Theracure

Научно селектираните съставки на тези ампули против косопад влияят положително на регенерирането на косата, подобряват кръвообъщението на скалпа, предотвратяват ефективно косопада, хидратира, намалява цъфтежа и повишава плътността на косата с 10%.

Auxina Tricogena: Билков екстрат, който подхранва корените на косата, влияе положително на регенерирането на косата и подобрява кръвообръщението на скалпа.

Vitamin H: Възпрепятства ензима на наследствената плешивост.

Laluramina: Биологичен продорм, спомага за възприемането на захарните фактори, които са необходими за здравословния растеж на косата.
Не се препоръчва в случай на патологичен косопад, когато трябва да се консултирате с дерматолог.

Начин на употреба:
Нанесете съдържанието на ампулата на суха или влажна коса. Масажирайте нежно с върховете на пръстите за да нанесете равномерно. Не отмивайте.
За цялостно лечение трябва да нанасяте три пъти в седмицата. Използвайте шампоана от серията за максимален ефект. По време на лечението използвайте шампоана дори да не нанасяте ампулата. Не прекратявайте лечението преждевременно.

Интензивна грижа за мазна коса Theracure

Научно селектираните съставки на серията против мазна коса се борят срещу факторите, които водят до появата на себум, защитават, регулират естественото омазняване и ефективно предотвратяват косопада.

Съставки:
 Vitamin Н: Bъзпрепятства ензима на наследствената плешивост.
Vitamin PP: Защитава от прекомерната секреция на себум.
Екстрат от мая: Богат на Vitamin B, регулира естественото омазняване на косата.
Начин на употреба:
Нанесете съдържанието на ампулата на суха или влажна коса. Масажирайте нежно с върховете на пръстите за да го разнесете равномерно. Не отмивайте.
За цялостно лечение нанасяйте три пъти седмично. Използвайте шампоан от серията за максимален ефект. По време на лечението използвайте шампоана дори и да не втривате ампулата.


Ампули за интензивно лечение на пърхот Theracure
Научно селектираните съставки против пърхот съдържат група антисептични съставки, както и антибактериални и антиоксидантни вещества, спомагат и за спиране на косопад.
Съставки:
Climbazole, Octopirox: Антисептично вещество против пърхот.
Vitamin H: Възпрепятства ензима на наследствената плешивост.

Начин на употреба:
Нанесете на суха или влажна коса. Масажирайте нежно с върховете на пръстите за да разнесете равномерно. Не отмивайте.


Ампули Bioproten
Възстановяващи ампули за технически процедури с екстракт от семена на памук. Обогатени с протеини, въглехидрати и витамин В, които възстановяват растежа, здравината и естествения блясък на косата.
Начина на употреба 1: След боядисване смесете съдържанието на ампулата със същото количество вода в купа и разбъркайте добре. Измийте косата, нанесете получения лосион върху нея и оставете да действа 3 минути, като решите косата от корените към краищата. При коса, която е изгубила блясъка си и се нуждае от допълнителни грижи, повторете процедурата.

Начин на употреба 2: Изсипете половин ампула в шампоана. След приключване на процедурата измийте косата с получената смес. Смесете остатъка от ампулата в същото количество вода в купа до хомогенизиране. Нанесете върху косата, разресвайте добре от корените до краищата, изчакайте 3 минути и изплакнете добре. Ще почуствате косата си по-мека, по-бляскава и обновена.










1 коментар: